Eveniment: Trofeul Tânăr și Liber – ediția II
Perioada: doar 23 – 25 iunie
Locația: “Cabana lui Ion” din Dămuc
Waze și Maps cunosc această locație, chiar sub acest nume. Doar să țineți minte să alegeți ruta prin Lacul Roșu. Aceasta este cea mai bună variantă de a ajunge, chiar dacă aplicațiile vă recomandă altceva. Mașinile cu gardă înaltă și medie pot ajunge lejer până în tabără, chiar dacă nu au tracțiune integrală. Cele joase pot ajunge deocamdată la doar 1.5 km în apropierea taberei, dar sunt promisiuni că drumul va fi nivelat la începutul lunii iunie.
Cine nu folosește aplicații, va trebui să urmeze ruta: Lacul Roșu – Pensiunea Teo – sat Trei Fântâni – cabana lui Ion (6 km din Lacul Roșu).
Cazare:
- 15 lei / persoană / noapte la cort. Există grupuri sanitare și dușuri și apă curentă în zona de camping.
- 30 lei / persoană / noapte în camere cu 3, 5, 11 paturi din cabana de sus sau cu 4, 6, 12 paturi din cabana de jos.
- Nu sunt grupuri sanitare în camere, doar la comun, pe hol.
- În oricare din cabane se intră doar cu papuci de interior.
- Copiii mici mici nu plătesc dacă stau în același pat sau cort cu părinții,
- Copiii măricei plătesc jumătate dacă stau la cort sau integral dacă stau în pat separat în cameră
- Copiii mari plătesc integral
- Pentru rezervări și plata avansului puteți contacta pe Gianina, tel 0740708704.
- În Lacul Roșu sau în satul prin care treceți există și alte pensiuni și nu știm detalii pentru că nu am luat legatura cu ele. Noi vă recomandăm să fiți cu noi în tabără.
- Există frigidere în cabane, două sus și unul jos.
- Există cafea dimineața, gr
- Cazarea include și taxa de participare. Cine nu e cazat în tabără, poate plăti taxa separat.
Conform tradiției, organizatorii vor oferi o masă sâmbătă seara.
Există loc pentru focul de tabără.
Există locuri pentru luat masa.
Există un râu în care vă puteți bălăci de bună voie sau de nevoie.
Regulament de participare
Concursul este deschis tuturor participanților fie că sunt sau nu sunt membri al vreunui club sau asociație de turism din țară sau străinătate și care întrunesc condițiile prezentului regulament.
Echipa care se înscrie în concurs trebuie să aibă un nume, o componență mixtă, minim 4 maxim 8 persoane, măcar un copil și măcar un adult responsabil.
Echipa trebuie să își găsească un slogan propriu și original, care poate fi un motto, o combinatie de sunete onomatopeice, gesturi, coregrafie sau toate la un loc .
Participarea se face pe propria răspundere.
Probele de concurs sunt următoarele:
- Folk Individual sau
Se va desfășura în tabără, vineri seara, participarea e individuală + 1, dacă situația o impune. 2-3 melodii, creații proprii sau coveruri. Nu punctează la general
- Traseele sau Totu-i drum, numai drum…!
Nici traseul nu punctează la general pentru că ”n-ați venit pentru trofee!”. Traseul pe care îl alegeți dintre cele pe care organizatorii vi le vor propune reprezintă doar contextul în care veți admira natura și veți colabora pentru proba munțomanului călător sau slogan, sau veți căuta semnal pentru probele teoretice.
Echipele care pleacă în traseu trebuie să fie echipate corespunzător conform recomandărilor din lista de mai jos.
- Proba Munțomanului călător sau Nu aduce anul ce aduce ceasul
Proba constă în realizarea unui material de orice fel (video sau poze sau orice care poate fi proiectat), care să exprime cel mai bine tematica probei. Tematica va fi adusă la cunoștință în tabără, în dimineața zilei de sâmbătă, iar echipa își va prezenta materialul la un moment dat anunțat de organizatori. Dacă e cazul, echipa va desemna un membru care va prezenta materialul și va răspunde la întrebări.
- Teste teoretice cu aplicații sau Tocilari la școala vieții
Vor include întrebări cât mai diverse din domeniile: meteo, alpinism, sanitar, zonă, floră-faună, bibliografia este mai jos. Încă nu știm câte întrebări vor fi pentru fiecare domeniu. Fiecare întrebare are cel puțin o variantă de răspuns. Se completează pe traseu, online. Criteriile de departajare sunt numărul de întrebări cu răspuns corect și timpul în care au fost completate.
- Orientare sau pierduți prin labirintul lui ILIE
Va avea loc în tabără, după sosirea din traseu.
- Alergare ușoară sau Scoate bățul la plimbare
Va avea loc în zona taberei, pe drumuri accesibile. Cursa este de tip ștafeta, în condițiile stabilite de organizatori, condiții pe care le veți afla în tabără
- Proba surpriză sau De n-ar fi, nu s-ar povesti
Va avea loc în zona taberei, participă toată echipa. Este atât de surpriză încât probele le știu doar câțiva dintre noi.
- Proba cultural-artistică sau Steaua fără nume
Se va desfășura în tabără, în jurul unui foc, așa cum v-am obișnuit. Programul fiecărei echipe va conține sloganul, prezentarea montajului din proba munțomanului călător, imnul clubului / echipei, o poezie / versuri creație proprie, o scenetă sau un moment umoristic, 2 cântece, măcar două instrumente, fără ca toate acestea să depășească 30 min. Tematica: sport, turism, natură, ecologie, întâmplări din tabără de pe durata concursului și orice altceva ne mai inspiră până la data evenimentului.
Precizări:
- O condiție necesară dar nu suficientă pentru a câștiga trofeul este să bifați participarea la toate probele, mai puțin folkul individual.
- Un club poate înscrie mai multe echipe dar pentru trofeu se ia în considerare cel mai bun rezultat al echipelor înscrise în numele clubului.
Lista echipamentului minim recomandat:
- Echipament individual obligatoriu: fluier(e), hartă, pelerină sau haină de ploaie, bocanci de munte sau încălțări de drumeție cu talpă aderentă (nu se știe unde ajungeți), lanternă alta decât cea de la telefon, măcar un sandviș/echipă, un baton proteic, recipient cu apă (nu se știe când ajungeți), rucsac individual.
- Echipament individual opțional: Hârtie igienică, ochelari de soare, unul sau mai multe bețe de călătorie sau drumeție.
- Echipament echipă obligatoriu: busolă, trusă medicală, pungă pentru deșeuri, un telefon încărcat care face poze,
- Echipament echipă opțional: un cuțit de lemn.
Bibliografie pentru testele teoretice:
- 25 de tipuri de noduri: abilități esențiale pentru orice aventură
- Cele mai frumoase sate din România. Trei Fântâni, satul de la poalele munţilor Hăşmaş
- Valea Oii – Culmea lui Paleu – Lacu Roşu | Muntii Nostri
- Alpinism – Walter Kargel
- Meteorologie aplicată – Dan Remus Mitruţ, Ed. Media, 2004
- Cursul SMURD
- Atlas botanic, editura didactica si pedagogica – Bucuresti 1985 ;
- Salvamont Neamt
Vineri – de după-amiază până în miez de noapte nimic deosebit, doar că noi vă așteptăm tot timpul, voi veniți când puteți și pe rând, noi ne bucurăm și vă întâmpinăm cum se cuvine, ne pupăm și ne îmbrățișăm, vă numărăm și vă scriem pe liste, voi vă puneți cortul sau vă duceți în cameră, explorați împrejurimile și vă obișnuiți cu ele. Și, să nu uităm, plătiți cazarea sau camparea și citiți regulamentul, apoi vă stabiliți echipele, vă înscrieți în concurs. Spre seară veniți spre locul unde vom face focul și vom cânta pe rând sau toți odată.
- pe la 21.00 – Folk individual
- să zicem că pe la 23.00 va fi ședința tehnică unde noi vom vorbi despre ce vom face sâmbătă iar voi veți asculta în liniște.
Sâmbătă
8.00 – gimnastică de înviorare
8.30 – plecare în traseul lung, greu și foarte frumos
9.00 – plecare în traseul nu prea lung, mai ușor dar la fel de frumos
9.30 – plecare în traseul scurt și frumos
În oricare din trasee veți pleca, trebuie să colaborați pentru
- testele teoretice online
- slogan
- munțomanul călător
16.30 – Hai la masă
17.40 – Orientare în labirintul vieții. Concomitent cu:
- Cross cu ștafetă
- Aplicație la testele teoretice
19.00 – Proba surpriză
21.30 – culturalul și munțomanul călător
Duminică
8.00 – Gimnastică de înviorare
9.30 – Premierea
10.30 – … La revedere și defluirea (ce-mi place cuvântul ăsta) taberei