Trofeul Tânăr și Liber – 2022

Proba teoretică pentru Trofeul Tânăr și Liber

 

Proba teoretică pentru Minicupa Pui de Muntzoman

 

 

 

   Trofeul Tânăr și liber se va desfășura în perioada 03 – 05 iunie 2022, tabăra fiind amplasată în Camping Leon și Camping Ursulețul din Durău. 

 

 

• Alpinism – Walter Kargel
• Meteorologie aplicată – Dan Remus Mitruț, Ed. Media, 2004
• Cursul SMURD
• Atlas botanic, editura didactica si pedagogica – Bucuresti 1985 ;
Wikipedia – despre Parcul Național Ceahlău
Cabana Dochia
Parcul Național Ceahlău
Salvamont Neamț

E treaba ta dacă bifezi fără să citești.

Ne interesează să știm cine ești, de unde vii, din ce club faci parte, cum putem lua legătura cu tine. Avem nevoie să știm câți veți fi pentru a putea estima numărul total de participanți la eveniment. E musai să știm și numărul de copii pentru a nu fi luați prin surprindere.
Clubul sau organizatia din care faci parte
Este important sa scrii o adresă de mail validă. Aici vei primi o confirmare a înregistrării tale. La această adresă iți vom comunica diverse informații.
câte unul pe linie, eventual si vârsta daca este copil

– Mini-cupa este pentru copii sau pentru copilul din tine. Cei mici pot participa doar dacă sunt însoțiți de măcar un adult. Probele sunt adaptate vârstei copiilor iar rolul vostru este să îi ajutați nu să preluați conducerea echipei.
– Trofeul este adresat celor cu experiență, cu abilități sportive, dar care vor să se și distreze.
– Mai multe detalii în regulamentul concursului, un pic mai jos


Pentru că ne dorim un eveniment fără incidente, fără accidente și care să respecte legislația în vigoare avem nevoie să fii responsabil, să citești normele și să citești regulamentul evenimentului.
=

poate fi la cort în oricare din cele două campinguri, în cele 53 locuri în mai multe căsuțe la Leon sau 38 locuri în 16 căsuțe duble la Ursuleț.

Tarife
• Loc la cort: 30 lei / persoana / noapte,  indiferent de camping, cu acces la toate utilitățile existente.
• Căsuțe camping Leon:
• 11 căsuțe duble – 90 lei / noapte
• 9 căsuțe triple – 110 / noapte
• 1 căsuța 4 persoane – 120 / noapte
Căsuțe camping Ursuleț
• 16 căsuțe duble – 110 lei / noapte

Cazarea la cort se poate face în oricare din cele două campinguri, Leon sau Ursulețul. Ambele campinguri au grupuri sanitare și dușuri.
Cazarea la căsuțe se face în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare, cu plată în avans.
Pentru mai multe detalii și rezervarea unei căsuțe vorbiți cu Narcisa – 0745019497, după ce ați completat formularul de mai sus.

Vineri, 3 iunie 2022:
Începând cu ora 14:00 Primirea participanților. Înscrierea echipelor în concurs, plata taxei de parc si a cazării
21:00 Proba de Folk individual, la focul de tabără

Sâmbătă, 4 iunie 2022:
• 07:30 Înviorarea de dimineață
• 08:00 Startul in probele de concurs, pentru ambele categorii
• 19:30 Surpriza culinară a trofeului
• 20:30 Seara de folk la focul de tabără


Duminica 5 iunie 2022:
• 08:30 Înviorarea de dimineață
• 09:30 Festivitatea de premiere
• 12:00 Îmbrățișările de rămas-bun, fotografiile și completarea formularului de feedback

Regulament de participare

Trofeul are două categorii de concurs

Elite – Trofeul Tânăr și Liber 
Family – Minicupa pui de munțoman.

Concursul este deschis tuturor cluburilor și asociațiilor de turism din țară, precum și persoanelor neafiliate vreunui club sau asociație care doresc să participe și întrunesc condițiile prezentului regulament.

La categoria Elite pot participa echipe formate din 3-6 membri mixte. La categoria Family, echipa trebuie să aibă măcar un copil și măcar un adult responsabil.

Bineînțeles, participarea se face pe propria răspundere.

Probele de concurs sunt următoarele:

se va desfășura în tabără, vineri seara. Comună ambelor categorii, 2-3 melodii nu neapărat creații proprii.

indiferent de categoria la care v-ați înscris, Elite sau Family, este comun:
Tabără – Culmea lui Bucur – Râul Rupturi – Cascada Duruitoarea (PA)- Poiana Viezuri – Poiana Nican – Cabana Fântânele (7 noiembrie) (PA)- Canton Corbu (Axial Ceahlău) – Crucea de la Bâtca Durăului (PA). În imaginea alăturată se vede că este vorba de  10 kilometri cu 800 metri diferență de nivel. Participanții vor trebui să fie echipați corespunzător, conform listei de mai jos.

Plecarea va fi devreme tocmai ca să puteți fi devreme înapoi. Organizatorii vor verifica atât la plecare cât și la sosire să aveți la voi măcar echipamentul obligatoriu, individual și de echipă. Pentru a bifa această probă este necesar ca toată echipa să ia startul și să ajungă la sosire. Pentru a lua toate punctele alocate probei va trebui să aveți la voi toate cele scrise în lista de mai jos.

Cine vrea poate face un mic ocol și pe la Piatra Lăcrimată, și pe la cabana Dochia, sau chiar pe vârful Toaca, important este să fie cel târziu la 14.30 la sosire. Timp este berechet, cei mai rapizi au făcut acest traseu cam în 2 ore si ceva la Bate Toaca (vezi aici), iar eu în aproape 5 ore 33 minute și 54 secunde. 

Lista echipamentului individual sau de echipă, obligatoriu sau opțional:

Echipament individual obligatoriu: fluier, hartă, lanternă alta decât cea de la telefon, pelerină sau haină de ploaie, bocanci de munte sau încălțări de drumeție cu talpă aderentă, măcar un sandviș, un baton proteic, recipient cu apă, rucsac individual, biletul de acces în parc.
Echipament individual opțional: Trei bomboane, hârtie igienică, ochelari de soare, un băț de călătorie sau drumeție.
Echipament echipă obligatoriu: busolă, trusă medicală, pungă pentru gunoi, un telefon încărcat care face poze
Echipament echipă opțional: baterie externă, băț pentru poze auto-portret, un capăt de sfoară, un marker și câteva foi A4, un briceag multifuncțional.

este comună ambelor categorii. E musai să aveți în traseu un dispozitiv care face poze tematice haioase.

Avem în plan să organizăm niște teste paper-less, adică on-line, pe site. Dacă nu ne iese conform planului, revenim la varianta clasică, pe hârtie A4, la posturile pe care le veți întâlni de-a lungul traseului.

se va desfășura în continuarea traseului de regularitate, pe dealul din apropierea taberei, Bâtca Durăului. Traseele marca Nea Ilie sunt diferite, adaptate categoriei.

Concurenții, în funcție de categorie, trebuie să alerge. 6 km băieții de la Elite, fetele doar 3 km, în timp ce participanții de la Family doar 2 km. Alergarea se va desfășura pe drumuri pietruite în apropierea taberei, fără diferență de nivel măsurabilă cu ochiul liber.

este comună ambelor categorii și se va desfășura în tabără. Este atât de surpriză încât probele le știu doar câțiva dintre noi. 

Evident se va desfășura tot în tabără, în jurul unui foc. Programul va conține imnul clubului / echipei, prezentarea și explicarea pozelor din proba munțomanului, o poezie, o scenetă /un moment umoristic, 2 cântece și nu va depăși 25 min. În ce ordine vreți voi.

Precizări.

– Toate probele generează puncte în clasamentul general. O condiție necesară dar nu suficientă să fiți în cursă pentru trofeu este să bifați participarea la toate probele, cu excepția folkului individual.
– Un club poate înscrie mai multe echipe dar pentru trofeu se ia în considerare cel mai bun rezultat al echipelor înscrise în numele clubului.
– Cei care vor străbate Ceahlăul în orice direcție ne vor plăti o taxă de doar 10 lei de adult și 5 lei de copil, elev sau student și vor primi un bilet de acces în PNC pe care trebuie sa îl păstreze.

Comments are closed.