Cum devin TÂNĂR ȘI LIBER?

Sau, cum devin membru cu drepturi depline al Filialei Tânăr și Liber Piatra Neamț ?
1. Să ne cunoaștem!

Primul pas este să știm cine suntem – și noi și tu.  Cum ai aflat despre Filiala? Ai un prieten care este deja coleg cu noi sau membru al filialei?  Îți dorești să mergi pe munte, să faci voluntariat, să dai mai departe din ceea ce ai învățat până acum? Atunci, suntem ceea ce cauți!

Scrie-ne, pe email sau mesaj la numerele noastre de contact, în care să ne spui cum te numești, câte ceva despre tine, ce îți dorești să faci mai departe, ne lași un număr de telefon și  te contactăm în cel mai scurt timp posibil. Recomandarea unuia dintre membrii sau voluntarii  filialei noastre este necesară, fiind totodată o bună modalitate de conectare cu noi. Poți chiar veni la întâlnirea noastră săptămânală, ce are loc miercurea – doar să ne dai de știre!

2. Vrei  să devii membru, cu acte în regulă!

Ne bucurăm, e cea mai bună alegere!

Descarci de aici cererea de adeziune sau din secțiunea Formulare, în josul paginii, o completezi și semnezi și o trimiți la noi, pe email sau când ne întâlnim. Recomandarea noastră este să citești Statutul și Regulamentul de Ordine Interioară, pentru a ști care sunt avantajele, drepturile și obligațiile tale. Din acest moment, timp de șase luni ai statutul de membru aderent / aspirant. Perioada de 6 luni este o perioadă de acomodare cu principiile de funcționare ale filialei noastre, de cunoaștere și interacțiune cu membrii activi sau cu voluntarii ce ne sprijină în tot ceea ce facem.

În această perioadă, ca membru aderent poți participa la activitățile și drumețiile filialei, cu excepția celor destinate membrilor cu drepturi depline, în limita posibilităților, totodată, este necesar să plătești cotizația lunară, începând cu luna următoare completării cererii, în contul clubului (vezi secțiunea contact).

3. Ești membru aspirant … acum ce te faci?

Bine ai venit între noi! Șase luni trec repede și sunt doar începutul.

Simte-te ”tânăr și liber” și nu uita ce te-a adus aici. Nu uita ce ne-a adus pe noi aici, misiunea și valorile în care credem. Fii prezent, fii activ, implică-te, fii generos! Respectă pe cel de lângă tine, tratează-i pe ceilalți așa cum ți-ar plăcea să fii tratat. Nu isca și nu te implica în polemici sterile, lasă răutățile deoparte și fii bun, politicos, educat – împreună putem învăța și crește în ale omeniei și propriei valori. Fii curios și cunoaște-ne prin ceea ce facem, căci vorbele zboară iar faptele rămân – alege o activitate (sau mai multe) care îți place sau ți se potrivește și ajută la derularea ei. Nu uita de beneficiile, drepturile și obligațiile pe care le ai.

Spune și altora despre noi, iar dacă ai prieteni pe care îi vrei lângă tine, dă-le de știre și ajută-i să devină și ei ”Tânăr și Liber”.

4. Peste 6 luni … te așteptăm ca membru activ al Filialei ”Tânăr și Liber”

Ce înseamnă asta:
Înseamnă că te vei alătura unui grup de oameni pasionați de voluntariat, educație, munte, natură și activități legate de toate acestea. Suntem faini, suntem serioși, suntem prieteni de nădejde! Și, dacă nu ne crezi pe cuvânt, promitem că o să-ți demonstrăm aceste lucruri, pe măsură ce ne vom cunoaște și vom petrece timp împreună.

Ce oferim noi:
Pe lângă timp de calitate, distracție, informații, pachetul tău de membru include:
– un tricou tehnic personalizat,
– o legitimație de membru în baza căreia vei avea anumite reduceri la partenerii noștri,
– un abonament pentru accesul în Parcul Național Ceahlău,
– acces nelimitat la toate activitățile organizate de filială dedicate membrilor, în limita locurilor disponibile

Ce așteptăm să oferi tu:
Ne dorim membri activi, însă știm că fiecare are programul și responsabilitățile proprii. Totuși, sunt câteva lucruri necesare pentru a-ți păstra titulatura de membru:

– să plătești la timp cotizația de membru.
– să cunoști și să respecți statutul și Regulamentul de Ordine Interioară.
– în măsura în care timpul îți permite, să participi alături de noi la activități, cel puțin o dată pe lună.
– să participi la Adunarea Generală a membrilor care are loc o dată pe an, în luna ianuarie.
– să promovezi principiile și activitățile Filialei ”Tânăr și Liber”.

Comments are closed.