Despre noi

Motto: “Ce țin pentru mine va dispărea o dată cu mine, ce dăruiesc va dăinui.” ~ Rabindranath Tagore

Vine o vreme când, forțați de împrejurări sau pentru că și-au găsit drumul, ”copiii” își desfac larg aripile și…zboară. Pentru că au forțe proaspete, cunoștințe, inspirație, dorința de a crește și de a-și afla locul în lume.

Asociația ”Tânăr și Liber” Piatra Neamț este cel mai nou proiect de voluntariat al unor oameni pe care i-am cunoscut în anii din urmă ca lideri ai clubului Iacomi și membri activi ai comunității locale, care au inițiat și derulat proiecte de voluntariat, educație civică, ecologie, având ca beneficiari tinerii.

Asociația a luat ființă în luna martie 2020, inițial ca o filială a clubului Iacomi, prin voința membrilor fondatori care își propun să continue activitatea de voluntariat, în domeniul ecologiei, turismului, educației non-formale și să atragă în rândul organizației copii, adolescenți dar și adulți interesați să participe la activitățile în natură, tabere, competiții, dar mai ales să își dezvolte abilități specifice, toate acestea, cu scopul de a contribui la creșterea unei comunități locale funcționale, a oamenilor care trăiesc sănătos, simplu, în armonie. Din aprilie 2021 am devenit Asociația Tânăr și Liber, de sine stătătoare.

Misiunea ”Tânăr și Liber”, o reprezintă promovarea ideii de voluntariat, creșterea gradului de educare și cunoaștere a domeniilor ecologie și turism montan, precum și îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

În realizarea misiunii sale, ”Tânăr și Liber” va derula  programe specifice în cele patru domenii prioritare –  Educația, Voluntariatul, Drumețiile și Sportul. De asemenea, Filiala ”Tânăr și Liber” va continua să livreze programul de dezvoltare personală The Duke of Edingburgh Internațional Award, în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 – 24 ani, asigurând partea de pregătire aventură și inițiere în drumeție pentru unitățile operaționale Award din regiunea Moldovei, care au tineri înscriși în program.

 

De ce ”Tânăr și Liber”?

Pentru că…

  • Noi credem în dreptul fiecăruia de a fi autentic și liber în alegerea credințelor, valorilor, principiilor, precum și dreptul de a fi respectat cu privire la aceste alegeri;

  • Noi credem că libertatea fiecăruia se oprește acolo unde întâlnește libertatea celui de lângă el.

  • Noi credem că tânăr înseamnă să continui să înveți, să te bucuri de ceea ce ți se întâmplă, să răspunzi provocărilor, să dăruiești, să lași ceva în urma ta.

  • Noi credem în dialogul deschis pentru rezolvarea provocărilor – prin ascultare activă și respect reciproc putem construi un dialog, iar dialogul e primul pas către o comunitate funcțională.

  • Credem în puterea lui ”împreună și în capacitatea oamenilor de a schimba comunități și mentalități atunci când se asociază pentru un scop comun.

Comments are closed.