Activități

Filiala ”Tânăr și Liber” activează în cele patru domenii prioritare –  

Educație, Voluntariat, Drumeție și Sport.

”Educația este îmblânzirea unei flacări, nu umplerea unui vas” – Socrate

Păstrând tradiția, vom dedica timp și vom da mai departe ceea ce am învățat, celor dornici să cunoască, să învețe, să ne învețe, derulând activități după cum urmează:

Întâlniri tematice având subiecte ce ne interesează pe toți

Clubul de carte – întâlnire lunară a iubitorilor de carte, care împărtășesc celor prezenți impresii și recomandări în ale cititului

Cursuri de prim ajutor, susținute de specialiști în domeniu

Atelier de inițiere în drumeție – Hai și tu pe munte!, cuprinzând ateliere teoretice de cunoaștere și utilizare a echipamentului de munte, reguli în drumeție, orientare turistică, precum și aplicații, ture montane etc

Tabere outdoor, de voluntariat, de creație, concursuri dedicate copiilor și tinerilor, ducem mai departe tradiția și organizăm cu sprijinul voluntarilor ”Minicupa Pui de Muntzoman” – tabără în natură dedicată copiilor mici și mari, ce se desfășoară în fiecare an la 1 iunie, începând din anul 2013.

La rândul nostru, învățăm și ne dorim să învățăm de la cei mai buni, astfel încât vom invita alături de noi oameni cu experiențe deosebite și povești memorabile.

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” – Mahatma Ghandi

Fă rai din ce ai sau… implică-te în comunitate! Fiecare acțiune a noastră este un început, către societatea pe care ne-o dorim. Noi venim în întâmpinarea ta cu activități de ecologizare sau plantare, campania Luna Pădurii sau Let’s Do It, Romania, proiecte educaționale, incluzând tabere cu tematică sau de dezvoltare personală și, nu în ultimul rând, acțiuni caritabile.

De mai mulți ani, suntem prezenți ca voluntari la concursuri de alergare montană, precum Bate Toaca, în Ceahlău, Semimaraton Curtea Domnească, în Piatra-Neamț, Hășmaș Maraton.

“Lumea întreagă este o carte, iar cei care nu călătoresc citesc doar o pagină” – St. Augustine

Ieși din zona de confort și hai să vedem ce e dincolo de ceea ce știai până astăzi… Te invităm în natură, acolo unde călătoria se măsoară în prieteni și amintiri, nu în kilometri. Fie că vorbim de o tură montană, fie că e o escapadă într-un oraș istoric, supraviețuire în natură sau o expediție de orientare, toate acestea sunt motive să ieși din casă și să încerci lucruri noi, distracția este garantată. Unul din proiectele în derulare în 2020 este ”Un munte pe lună” – lunar, câte o drumeție în munții noștri, alături de prieteni, ”pachetul” incluzând traseu, cabană, chitară, amintiri…

”Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare”- Muhamed Ali

Fiecare drum începe cu un pas, așa că, te așteptăm la mișcare – alergare, bicicletă, volei, tenis de masă, seară de jocuri, atunci când vremea ne ține în casă, pentru a ne cunoaște mai bine. Participăm la concursuri și cupe sau trofee cu specific montan, la care te invităm să ni te alături începând cu acest an.

Comments are closed.