Acasă

Trofeu_2022
Log in
1.Foto-grup Tanar si Liber
2.Educație_Clubul de carte
3.Voluntariat_Igienizare
4.Drumeție
5.Sport_Maraton Bate Toaca
6.Via Transilvanica2
7.Educație tabara
previous arrow
next arrow
Shadow
Susține-ne cu 3.5%

Mulțumită celor de la Click pentru a completa on-line formularul 230 pentru Asociatia Tanar si Liber!!!, completarea formularului 230 a devenit foarte ușoară, putând folosi doar telefonul. Click pe poză si urmează instrucțiunile.

Nu uitați însă să ne direcționați și nouă mail-ul de la ei, altfel noi nu avem de unde ști că ați completat formularul! 

Nu aduce anul ce-aduce ceasul

Nici nu mai știu cum a început.

Oare ?!
A început anul trecut, când ploaia ne-a alungat din Retezat și am sperat la un munte mai uscat și mai blând,  hai să fie Făgărașul, că de mult nu ne-am mai întâlnit.  N-a fost el, căci ploile s-au pus de-a curmezișul dorințelor mele, iar dorul a luat forme nebănuite, bântuind hai hui prin alți munți.  Nu mă plâng, dar Făgărașul…

A venit, ca multe din lucrurile bune, când nu era în plan – când nu era nici măcar așteptat, nici măcar loc pentru el nu aveam în calendarul ticsit  cu evenimente.  Să fie primit, zic, căci a fost ce trebuia și mult peste.

Care este "Everestul" tău?

Sursa: https://tourdumontblanchike.com/Fiecare drum începe cu un pas.

Fiecare din noi are un vis. O dorință ce pare imposibil de visat, imposibil de realizat. Și totuși…ne ademenește gândul și ne farmecă, ne determină să căutăm adânc resursele despre care am auzit că s-ar afla undeva în noi, bine învelite în straturi călduțe de confort. În noi și în ceilalți, căci dacă vrei să ajungi departe, nu călătorești singur, nu?

 

Rhododendronii Călimanilor

– Vezi drumul ăla care șerpuiește, prin dreapta vârfului?
– Da …
– Acolo tre să ajungem! Așa că hai!
– Azi? Noi?

Cică așa mă orientez eu și îmi aleg drumul pe care mergem… Povești …

Ce?
Trofeul Tânăr și Liber
 II

Când? 
doar 23 – 25 iunie

Unde?
“Cabana lui Ion” din Dămuc

Cine?
TU!    Da, chiar și tu poți veni!

 

Susține-ne cu 3.5%

Mulțumită celor de la Click pentru a completa on-line formularul 230 pentru Asociatia Tanar si Liber!!!, completarea formularului 230 a devenit foarte ușoară, putând folosi doar telefonul. Click pe poză si urmează instrucțiunile.

Nu uitați însă să ne direcționați și nouă mail-ul de la ei, altfel noi nu avem de unde ști că ați completat formularul! 

La stânca Burlei

Sub o stâncă neagră, lâng-un… păducel
Stă al nostru Tavi și grăia astfel:
… Atâta drum pentru o stâncă?

Poveste de iarnă în Iezer

“Vreau și eu cu voi, iarna, la stână!”

Răspicat și cu îndrăzneala unui copil răzgâiat, am aruncat în Univers dorința asta aparent neobișnuită, convinsă că nu va rămâne neîmplinită. A râs Bogdan, am negociat la sânge weekend-ul, că nu puteam să ratez Sirenele Rodnei, am sperat până la plecare că se vor așeza toate, după inima noastră. 

Și…s-au așezat ele cumva:

O poveste încâlcită cu final fericit

”Nu vrei tu mai bine să facem o tură de 1 decembrie, e mini-vacanță, vă sărbătoriți și voi, am și ceva idei de trasee…?” ”eu deja mă pregătesc să scriu un articol amuzant despre această tură”

Între aceste două idei, una la început și una către sfârșit, a avut loc organizarea unei ture inedite, prin specificul, participanții și motivația sa. Dar, să vă spun cum a început.

Trei povești de weekend!

Cu câteva luni în urmă a venit la rând luna octombrie să îi ocupăm și să îi planificăm weekendurile. Ce avem? O tabără pentru copiii lui Paul, o tură de toamnă în Crai by Cătălin, Noaptea Licuricilor, Semimaratonul Curtea Domnească by Andrei, o tură de toamnă la Diham by Tavi. Perfect. Câte weekenduri avem? Cinci, dar unul este rezervat pentru familie, deci patru. Câte evenimente? Cinci. Simplu. Punem Noaptea Licuricilor într-o vineri și semimaratonul duminica din același weekend și ne-am scos. Nimic mai simplu.

În căutarea razelor de soare din Retezat la țărmul Mării Negre

Și, cum a fost în Retezat? (Curg întrebările și mesajele pe telefon, mai ales după ce am ieșit la semnal)

Retezat, tărâmul fermecat cu ochi albaștri.

Zâmbesc, cu ochii pe nisipul ce pare lespede de Retezat, mărunt măcinată, de un chinez meticulos sau de un timp nemilos. A fost de poveste Retezatul, cum altfel?

Fascinanta călătorie a domnului Copacescu din Piatra Craiului la Piatra Neamț

“Cine merge cu mine în Piatra Craiului?
Facem creasta, în două zile!”

Așa a început povestea unei călătorii incredibile pentru mine, copacul simplu ce cutreiera
munții…

Crucea, Trofeul și Drumul Talienilor!

Au trecut 10 ani de la înființarea singurului Club ECO Turistic din România, CET Crucea Talienilor, care nu este asociat vreunui oraș mai mare. Adică de la țară, mai pe scurt, din comuna Borca…

TsL la Rimetea

Ex-aspirantul Cătălin, actualmente lider de  sindicat, organizator-veteran de ture, cu 1 tură organizată la activ: Ideea turei la Rimetea/Piatra Secuiului o datorez fotografului din mine, fermecat fiind de pozele pe care le tot vedeam postate pe diverse grupuri/pagini cu profil montan. Bine, a contribuit mult  și faptul că o îndelungată perioadă de timp, în fiecare weekend în care nu erau planificate activități de club, pe grupurile de whatsapp persoane a căror identitate este lesne de recunoscut postau lucruri de genul “duminica asta, eu și Lucian vrem să ajungem la Piatra Sură/Ciofronca/Vitos/insert random name…”. Așa că mi-am zis: “Păi dacă oamenilor le plac pietrele, să le dăm pietre…si cât mai mari de preferat”.

Criminiș - o dorință împlinită - by Tavi

Criminiș - o dorință împlinită - by Tavi

Ceahlăul văzut de pe Măgura Tarcăului

– Lucian, ce ar fi dacă în loc de Higheș și peșteră, unde am fost amândoi, să mergem pe la cheile Șugăului, la vf Munticelu apoi la Munticelu Criminiș. De data asta nu e Giani cu noi sa ne spună că ei îi ajunge cât a mers și că tre sa fie înapoi la două.
–  Mergem Tavi, cum să nu! zice Lucian. Vedem și noi în sfârșit cum se vede lumea de acolo!

Și uite așa, am încălecat o șa …

“… Ceahlăul. Mamă ce frumos se vede Ceahlăul. Zici că ești pe Măgura Tarcăului, tot așa de frumos se vede, dar din alt unghi …”

Everestul tău - by Giani
Everestul este o metaforă.
Este identificarea și depășirea oricărei limite reale sau imaginate vreodată de propria minte. Este autocunoaștere. Este cunoașterea mediului în care trăiești. Este o alegere – să lupți pentru visul tău sau să lași pe alții să ajungă acolo înaintea ta sau chiar în locul tău.
Everestul este gândul ce te arde, pasiunea ce nu te lasă să dormi, este ideea care îți zvârcolește imaginația și te mistuie zi de zi, în slujba căreia pui totul, suflet, minte, energie, pricepere, cunoștinte, pentru care cauți echipă, oameni pe care să te poți baza.
 
Piatra Mare şi ouăle reci !!!
Lucian: Probabil încă vă întrebați de unde vine denumirea articolului. Cu Piatra Mare sigur v-ați prins, dar cu ouăle reci…!?? Ei bine, nu e de la ce v-ați gândit, ci de la ouăle reci servite la micul dejun – oferite la pret de foie gras (plus salam ieftin da’ devenea prea lung titlul). Dacă v-ați gândit la altceva…să vă fie rușine! Urmează ședința tehnică, Gianina îmi dă cuvântul, eu îl iau, le explic celorlalți variantele de traseu, cred că vorbeam foarte convingator ca mă ascultau cu atenție – ups… cred că am omis sa le spun că nu mai fusesem niciodată în Piatra Mare și mă credeau …

Giani – a fost o tură mai faină decât planul inițial. Cu obiective atinse (și depășite), cu oameni noi și faini (vă așteptăm și la următoarele), cu provocări altfel decât suntem obișnuiți, cu multe planuri îndrăznețe ce așteaptă să fie puse în operă. Cu același gând de fiecare dată: aspirant, prieten, munțoman sau nu, când vii lângă noi întreabă-te măcar o secundă, ce cauți, ce dorințe te mână, ce aduci cu tine, ce gânduri te animă, ce așteptări ridici și ce ai de dăruit… 

Comments are closed.