Care este “Everestul” tău?

Fiecare drum începe cu un pas.

Fiecare din noi are un vis. O dorință ce pare imposibil de visat, imposibil de realizat. Și totuși…ne ademenește gândul și ne farmecă, ne determină să căutăm adânc resursele despre care am auzit că s-ar afla undeva în noi, bine învelite în straturi călduțe de confort. În noi și în ceilalți, căci dacă vrei să ajungi departe, nu călătorești singur, nu?

Mă întreb adeseori – care este ”Everestul” meu? Care e provocarea aceea ce pare de neatins? Care ne împinge la marginea prăpastiei și ne înalță până la cer? Motivația de a împinge limitele dincolo de ceea ce am cunoscut déjà. Setea aceea de nou, de aventură, de necunoscut, pe care, o dată ostoită, știi că o vei purta cu tine mereu.

Sursa: https://tourdumontblanchike.com/”Everestul” acesta este o metaforă pe care o îmbrățișez deseori. Este identificarea și depășirea oricărei limite reale sau imaginate de propria minte. Este autocunoaștere. Este o alegere – să lupt pentru visul meu sau să privesc pe alții cum ajung acolo înaintea mea sau chiar în locul meu. Nu e nici loc, nici timp pentru competiție, când vine vorba de munte. E un loc acolo pentru fiecare din noi, pentru fiecare dorință pe care o creștem în noi.

Anul acesta, provocarea mea este Tour du Mont Blanc.

A devenit ușor provocarea noastră, căci amintirile faine se fac cu oamenii cu care poți pleca liniștit până la capătul lumii. Suntem cinci: eu, Alexandra, Gabi, Costi și Gabi, ne unesc dragostea de munte, curiozitatea, dorința de a păși liberi în necunoscut.  

Tour du Mont Blanc este traseul montan care înconjoară cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest (Mont Blanc – 4804 metri) și care traversează Alpii Francezi, Italieni și Elvețieni. Este unul dintre cele mai parcurse trasee de lungă durată din Europa, cel puțin 10.000 călători îl parcurg anual. Este un circuit de aprox. 200 km, pe care îl vom începe din Italia. Durata de parcurgere va fi de 10-11 zile, vom sta la cort și vom căra toate cele necesare în spate. Strictul necesar va trebui să încapă într-un rucsac ce ne va deveni casă și masă, timp de 12 zile. Ne așteaptă o diferență de nivel medie de +1000/ -1000 metri zilnic.

Provocare am zis? Să ne fie, atunci!

Dincolo de nivelul de solicitare fizică, anduranță, răbdare, abilități de orientare, Tour du Mont Blanc se conturează a fi și un test (psihologic și emoțional), precum probele pe care eroii din basmele românești le parcurgeau în călătoria lor inițiatică. Ne pregătim așa cum știm mai bine, pentru cunoscut și necunoscut, am pus la un loc suflet, minte, energie, pricepere, cunoștinte. Toate – ale oamenilor în mâinile cărora mi-am așezat cu grijă dorința cea mare și pe care îi macină aceeași pasiune și trăiesc același vis. Avem nevoie unii de alții, avem nevoie de comunicare, de creativitate și încrederea că se poate.

Avem nevoie de gânduri bune și vreme după suflet.

Așa că, fiți alături de noi în zilele ce urmează, cu un gând, cu o urare, cu o îmbrățișare sau măcar cu o umbră de curiozitate către ceea ce e dincolo de zare…

Please follow and like us:
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.