Atelierul de cățărare

Puține sunt sporturile care pot concura din punct de vedere tehnic, fizic și psihic cu escalada. Iar iarna, din tot ceea ce poți face pe munte, cățărarea pe gheață rămâne una dintre cele mai spectaculoase activități.

Frumusețea ei este că dă dependență. Odată ce ai încercat, o să mai vrei iar și iar.

Pentru că înveți să ai încredere în echipament, în grup și mai ales în tine. Să stai agățat, ținându-te de pioleți sau de blocator, cu picioarele înfipte în gheață, uneori doar așa cât să intre vârful colțarilor, să simți cum îți ard mușchii de la efort și uneori degetele de la frig, e o experiență care cu siguranță te schimbă.

Nu concurezi cu nimeni. Când cațeri ești doar tu și gheața turcoaz, pe un curs de apă unde pare că natura s-a oprit o secundă, sau mai bine spus un sezon. Și stai doar atât cât să îți idea voie să schimbi perspectivele din care vezi lumea.

Nu suntem făcuți pentru înălțimi dar le căutam pentru a ne elibera de stresul săptămânii, pentru a învăța să rezolvăm probleme, să găsim soluții și pentru a ne crește încrederea în propriile forțe.

Atelierul de cățărare de la sfârșitul săptămânii a cuprins tehnici de alpinism de iarnă, cățărare pe gheață, asigurări și rapel. Partea frumoasă a fost că majoritatea dintre noi nu au mai făcut asta niciodată. Iată și impresiile cu care au plecat de acolo:

Alina: Lângă voi mi-am depășit limitele de când m-ați integrat în acestă familie. Experiența din weekend mi-a adus doza de adrenalină care mi-a animat sufletul. A fost vorba de încredere deplină în cei care au organizat totul. Corpul nu m-a ajutat foarte mult, dar atât cât am dus, a fost MINUNAT! Nu o să scăpați de mine nici pe viitor. Turcoazul gheții, ninsoarea, albul zăpezii, liniștea pădurii, veselia și încrederea că, indiferent ce faci, e cineva acolo, au conturat o zi perfectă pentru mine. Vă mulțumesc și vă doresc o primăvară cu multă creativitate în continuare.

Marius: O experiență super!!! Totul a fost perfect: peretele de gheață, oamenii care au participat, ninsoarea, gradele de afară plus adrenalina!! Trebuie repetat cât mai curând.

Florin S: Deși era destul de rece acolo sus, culmea, nu am simțit frigul aproape deloc… adrenalină la maxim! Am simțit că facem ceva deosebit, nu mulți au ocazia și pentru asta sunt recunoscător organizatorilor și de-abia aștept și alte “ateliere” de genul acesta!

Elena: Pentru mine a fost un remember al adolescenței… E ok să reiei o plăcere, rapelul, după foarte mulți ani… Vă mulțumesc pentru șansa minunată pe care nu o ai cu oricine… oricând… oricum… oriunde… Vă îmbrățișez, oameni minunați!

Ramona: Pentru mine, experiența a fost despre un nou prag depășit. Încă o dată am învins teama de a porni pe un traseu nou și dificil. Am reușit să parcurg o jumătate de perete, dar a fost pe măsura puterilor mele și sunt mândră de mine. Când atârnam pe acel zid de gheață am simțit o bucurie imensă amestecată cu puțină teamă. Emoția momentului a fost intensă și înălțătoare. Genul ăsta de activități cer mult entuziasm și oarece obsesie spre a-ți atinge obiectivul. Îmi doresc mult să repet experiența și să reușesc mai mult.

Ovidiu: Eu nu știu dacă trebuie să mai scriu ceva, cred că s-a vazut… Deja intenționez să-mi cumpăr echipament, un opt, o carabinieră, etc. [s-a văzut, a zâmbit non-stop]

Florin V: O experiență aparte, o aventură pe care îmi doresc să o repet atât pe gheață cât și pe stâncă. Deși forma mea fizică de această dată nu a fost dintre cele mai bune, sper că nu am dezamăgit și că voi mai avea un loc în grup cu alte ocazii. Vă mulțumesc și vă îmbrățișez cu drag!

Autor: Andra Mare

Please follow and like us:
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.